Тунберг се ваксинира: Никой не е в безопасност, не се колебайте, имунизирайте се!

"Това спасява животи", написа тя

28.07.2021 | 20:17 Редактор: Искра Ангелова

Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви, че е получила първата игла на коронавирусната ваксина, пише Daily Mail.

На страницата си в Twitter Тунберг отбеляза, че след първата ваксинация срещу Ковид-19, тя се чувства "много признателна", а също така осъжда "изключително неравномерното" разпределение на ваксините в света.

"Днес получих първата си доза от ваксината Ковид-19. Много съм благодарна, че имам късмета да да живея в онази част на света, където вече мога да да се ваксинирам", написа 18-годишната екоактивистка.

Освен това, Тунберг, която насърчава другите да последват примера й да се ваксинират срещу коронавируса, цитира статистика от The New York Times, отбелязвайки, че 84% от световните дози ваксини са били използвани в страни с висок и по-висок от средния доход. "Само 0,3 % от лекарствата са били използвани в страни с ниски доходи", добави тя.

"Никой не е в безопасност, докато всички не са в безопасност. Но когато ви предложат ваксина, не се колебайте. Това спасява животи", заключи Тунберг, цитирана от "Фокус".

Както припомня "Дейли Мейл", по-рано футболистът Дейвид Бекъм, актрисата Оливия Колман и певицата Били Айлиш, наред с други, се обърнаха към световните лидери с призив да споделят дози коронавирусни ваксини със страните с ниски доходи.

Преди срещата на върха на лидерите на Г-7 посланиците и поддръжниците на УНИЦЕФ издадоха съвместно писмо, в което предупреждават за риска от разпространение на нови щамове на коронавируса при липса на „справедливо и равномерно“ снабдяване с ваксини в международен план.

Снимка: Twitter

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК