Тръмп отсече: Спадът в нивата на ваксинация се дължи на недоверието към Байдън

В държавата са регистрирани над 34 млн. случая на коронавирус, 609 000 души са починали

18.07.2021 | 22:49 Редактор: Жаклина Иванова
Тръмп отсече: Спадът в нивата на ваксинация се дължи на недоверието към Байдън

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вярва, че спадът в нивата на ваксинация в страната се дължи на недоверието в САЩ към администрацията на настоящия лидер Джо Байдън.

"Джо Байдън неуморно говори за успеха, постигнат от неговата администрация при разпространението на ваксините, разработени като част от операцията "Warp Speed", с други думи от администрацията на Тръмп", каза бившият президент.

"През пролетта Байдън си постави за цел да ваксинира 70% от американците до Деня на независимостта на САЩ (4 юли), но това не е постигнато. Неговите дела далеч не са най-добрите. Байдън изостава много от графика и хората отказват да се ваксинират, защото нямат доверие на неговата администрация, не вярват на резултатите от изборите и със сигурност не вярват на фалшивите медии, които отказват да говорят истината", каза бившият президент на САЩ.

Общо в САЩ, по данни на университета Джонс Хопкинс, са регистрирани над 34 милиона случая на коронавирус, 609 000 души са починали, предаде БГНЕС.

Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя. Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията 56% от населението на страната (над 185,7 милиона души) са получили поне една доза от ваксините и около 48,5% (160,9 милиона души) са напълно ваксинирани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК