Байдън алармира: Социалните мрежи "убиват хора" с грешна информация за ваксините

Към момента 55% от американците са получили поне една доза от препарата

17.07.2021 | 13:05 Редактор: Жаклина Иванова
Байдън алармира: Социалните мрежи

Американският президент Джо Байдън обвини остро социалните мрежи, които според него "убиват хора", позволявайки разпространението на невярна информация за ваксините срещу коронавируса.

"Вижте, единствената пандемия, която имаме, е тази сред неваксинираните", каза Байдън в отговор на въпрос за социалните мрежи в петък в Белия дом.

"И те убиват хора“, категоричен бе държавният глава, цитиран от Bloomberg.

Коментарът на президента бе направен малко след като ръководителят на Американския център за контрол и превенция на заболяванията заяви, че в САЩ има "пандемия при неваксинираните" в частите на страната, където степента на имунизация е слаба. Едва четири щата отговарят за 40% от случаите на Ковид-19 през миналата седмица, като средната стойност за последните седем дни на новозаразени сега е нагоре със 70% спрямо предходната. Според официалните данни дневно в САЩ има по 26 300 нови случая на коронавирус.

Към момента 55% от американците са получили поне една доза от ваксината, а темпът на имунизация се забавя все повече въпреки усилията на Белия дом за популяризирането ѝ.

По-рано тази седмица от администрацията на Байдън призоваха социалните мрежи да направят повече за следенето за постове с невярна информация за пандемията или такива, които разубеждават потребителите да се ваксинират.

От Facebook съобщиха, че са премахнали милиони публикации от едноименната социална мрежа и приложението за снимки Instagram заради нарушаване политиките на компанията, засилвайки мерките срещу многократни нарушители.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК