Премиерът на Франция: Трябва да се ваксинираме, за да избегнем строгите мерки

От 1 август само със санитарни паспорти в барове, ресторанти и търговски центрове

17.07.2021 | 17:17 Редактор: Десислава Атанасова
Премиерът на Франция: Трябва да се ваксинираме, за да избегнем строгите мерки

Френският премиер Жан Кастекс призова жителите на страната да се ваксинират възможно най-скоро срещу коронавирус, за да не се налага властите да въвеждат отново строги ограничителни мерки. 

"Правителствената линия е много ясна - трябва да се ваксинираме, за да могат жителите да получат санитарни паспорти. Ваксинацията ще избегне строгите ограничителни мерки, които бяхме принудени да въведем по-рано. Само като проявим обща солидарност, ще можем да излезем от тази санитарна кризаЗнам, че има известна съпротива по този въпрос, но трябва на всяка цена да убедим всички наши граждани да се ваксинират." каза премиерът, цитиран от агенция "Фокус".

В събота в много градове на Франция планират демонстрации срещу антипандемичната политика на правителството. В понеделник вечерта френският президент Еманюел Макрон по време на обръщение по телевизията обяви въвеждането на задължителна ваксинация на медицински персонал и редица други категории работници във връзка с влошената епидемиологична ситуация в страната поради щама делта.

Освен това френският лидер обяви въвеждането от 1 август на санитарен паспорт за посещение на барове, ресторанти и търговски центрове. Отсега нататък в самолетите и влаковете за дълги разстояния ще бъдат допускани само ваксинираните и хора с отрицателен тест за коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК