Индия сипе обвинения срещу Mastercard, забрани издаването на нови карти 

Доставчикът на платежни услуги е нарушил заповед за данните за плащане

16.07.2021 | 10:26 Редактор: Тодор Петров
Индия сипе обвинения срещу Mastercard, забрани издаването на нови карти 

Централната банка на Индия забрани на Mastercard за неопределено време да издава нови дебитни или кредитни карти на местни клиенти, съобщава BBC. Reserve bank of India обвини компанията в нарушаване на законите за съхранение на данни. 

Банката заяви, че Mastercard не е спазил правилата, изискващи чуждестранни картови мрежи да съхраняват данни за индийски плащания в Индия.

От 22 юли на Mastercard ще бъде забранено да издава дебитни, кредитни или предплатени карти на клиенти в Индия. Решението на банката няма да окаже влияние върху съществуващите клиенти на Mastercard.

Централната банка заяви, че доставчикът на платежни услуги е нарушил заповед от 2018 г., която указва данните за плащанията да се съхраняват в Индия. Това би позволило на регулатора "неограничен надзорен достъп" до данните за плащане.

Миналата година Mastercard представляваше 33% от всички плащания с карти в Индия, според данни на базирания в Лондон стартъп за разплащане PPRO, цитирани от агенция AFP. През 2019 г. фирмата обяви инвестиция от милиард долара през следващите пет години като част от плановете си за разширяване в азиатската държава.

Четете още по темата в bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК