Броят на новозаразените с коронавирус в Германия спадна рязко

В страната регистрираха най-малък брой нови случаи от почти 9 месеца

14.06.2021 | 12:43 Редактор: Тодор Петров
Броят на новозаразените с коронавирус в Германия спадна рязко

Германия регистрира най-малък брой нови случаи на коронавирус за денонощие от почти девет месеца и се обмисля възможността за облекчаване на правилата за носене на маски, предаде "Асошиейтед прес".

Институтът "Роберт Кох" съобщи, че за последните 24 часа са регистрирани 549 новозаразени с Ковид-19. За първи път от 21 септември броят на новите случаи е под 1000, макар че показателите за уикенда обикновено са относително ниски заради по-малкото направени и отчетени тестове.

Германия е регистрирала повече от 3,7 милиона случая на коронавирус от началото на пандемията. С отчетените 10 починали от Ковид-19 за последните 24 часа общият им броя в страната достигна 89 844 души.

Броят на новозаразените спадна рязко през последните седмици и започнаха дискусии за промени в правилата за носене на маски, предаде БТА. 

Здравният министър Йенс Шпан каза, че трябва да бъде приложен постепенен подход - първо да отпадне за носенето на маски на открито, а за носенето им на закрито решенията да се взимат "малко по малко" за районите с нисък темп на разпространение на инфекциите и високи показатели на ваксинирани срещу Ковид-19.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК