Изстрели, сачми и сълзотворен газ - 113 палестинци са ранени при сблъсъци с израелската полиция

"Конфронтацията с окупаторите няма да приключи", заяви зам-ръководителят на движението ФАТАХ Махмуд ал-Алюл

05.06.2021 | 12:18 Редактор: Жаклина Иванова
Изстрели, сачми и сълзотворен газ - 113 палестинци са ранени при сблъсъци с израелската полиция

Най-малко 113 палестинци бяха ранени при сблъсъци с израелската гранична полиция в Западния бряг в петък, съобщи палестинската агенция WAFA. Според нея сблъсъците са се случили в района на град Бейт в южната част на провинция Наблус. 

Както е уточнено в Палестинското дружество на Червения полумесец, 16 души са ранени от изстрели, 20 араби са били ударени от гумени сачми, четирима са ранени в резултат на побой от израелската полиция, а други 73 палестинци са отровени от сълзотворен газ.

Местните жители проведоха традиционна демонстрация в петък срещу активната политика на заселване на израелските власти, по-специално в района на планината Сабих.

"Конфронтацията с окупаторите няма да приключи, докато не спрат нашата земя политиката за заселване на Израел, както и оскверняването на джамията Ал-Акса и атаките срещу жителите на района на шейх Джара”, заяви зам-ръководителят на движението ФАТАХ Махмуд ал-Алюл. 

Както агенцията подчерта, местните сблъсъци между палестинци и израелските сили за сигурност в района на планината Сабих се случват ежедневно, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК