Франция: Русия плаща за компромати срещу ваксината на Pfizer

Популярни блогъри насаждат в обществото съмнения по отношение на ваксината

27.05.2021 | 09:05 Редактор: Десислава Атанасова
Франция: Русия плаща за компромати срещу ваксината на Pfizer

Френското контраразузнаване води разследване във връзка с кампания за компрометиране на ваксината на Pfizer-BioNTech срещу Ковид-19, съобщава "The Wall Street Journal". Френските власти подозират, че тя е организирана от Кремъл.

В публикацията се посочва, че на популярни блогъри, пишещи за здравеопазване и наука, е заплащано, за да насаждат в обществото съмнения по отношение на качествата на ваксината, пише в. "Монитор".

Установено е, че няколко блогъри са получили съобщения в електронната си поща от лице, представящо се за служител на компанията Fazze. В писмата е имало предложение да публикуват в социалните мрежи внушения, компрометиращи препарата на Pfizer-BioNTech. Срещу това им е предлагана сума до 2500 евро.

Същевременно наличните данни за ваксината на Pfizer-BioNTech показват, че тя е сред най-ефективните. Беше съобщено, че е ефикасна и срещу индийската мутация на вируса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ало
преди 2 години
На крива ракета, космоса и пречи!Не гледайте какво пишат блогърите! А фактите, които се споделят, ваксините не са проучени достатъчно, за да бъдат прилагани, особено РНК ВАКСИНИТЕ! ЕДВА ЛИ НЯКОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ С ТОЧНОСТ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ТАКАВА, ДОРИ ВЪВ ВРЕМЕТО НАПРЕД, ОСВЕН ТОВА, КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА СЕ БОДЕТЕ ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА? А ЗА ДА СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТЕ ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА, СЕ ИЗИСКВАТ СЕРТИФИКАТИ ЗА ПЪТУВАНИЯ! УТРЕ ЩЕ НАЛОЖАТ И ДРУГИ ТАКИВА ИЗИСКВАНИЯ ЗА КАКВО ЛИ НЕ!!! Сигнализирай за неуместен коментар