Обявиха Moderna за най-добрата ваксина срещу Ковид-19 в света

Тя бе отличена и с наградата "Най-добра нова технология/платформа за ваксина"

06.05.2021 | 16:38 Редактор: Здравко Черкезов
Обявиха Moderna за най-добрата ваксина срещу Ковид-19 в света

Американската ваксина срещу Ковид-19 Moderna бе обявена за най-добрата в света на видеоконференцията на Световния конгрес по ваксини във Вашингтон 2021 г. в сряда. Moderna беше отличена и с наградата "Най-добра нова технология/платформа за ваксина".

Компанията увеличи с 4,3% - до 19,2 млрд. долара - прогнозата за приходите от продажби на ваксината си за Ковид-19 за 2021 г. Това съобщи Reuters, цитирана от БГНЕС.

През февруари компанията прогнозираше печалба от продажбата на лекарството в размер на $18,4 млрд. Причината за промяната в очакванията, както беше посочено, е увеличеното търсене на ваксината на компанията в редица страни.

Друга американска компания, Pfizer, която произвежда коронавирусна ваксина съвместно с германската BioNTech, прогнозира печалба от продажбата на лекарството си тази година от 26 милиарда долара.

Според уебсайта на Конгреса по ваксини, лекарството, разработено от Pfizer и BioNTech, "е получило много висока оценка". Краткият списък включва още Sputnik V, както и лекарството, разработено от британско-шведската компания AstraZeneca в сътрудничество с Оксфордския университет. 

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК