Германия маха ограниченията за ваксинирани и преболедували Ковид-19?

Германското правителство действа под натиска на обществото

04.05.2021 | 10:44 Редактор: Юлия Христова
Германия маха ограниченията за ваксинирани и преболедували Ковид-19?

В Германия се очаква още от следващата събота да отпаднат ограниченията за ваксинираните и преболедувалите Ковид-19. Това предложи правителството, а гласуването в двете камари на парламента е насрочено за четвъртък и петък.

Германското правителство действа под натиска на обществото и придвижи предложение за изменение на закона за защита от инфекции, с което да отпаднат някои ограничения, пише "Монитор".

В момента, в който се установи, че напълно ваксинираните и оздравелите не представляват риск за себе си и за околните, е много вероятно за тях да отпаднат ограниченията, обяви здравният министър Йенс Шпан.

Очаква се още през уикенда ваксинираните и преборили болестта германци да си върнат голяма част от гражданските свободи, като свободно придвижване, както и отпадането на изискването за отрицателен резултат от тест и задължителната карантина след завръщане от някои държави. За връщането на гражданските свободи отдавна настоява опозицията - както крайнодясната "Алтернатива за Германия“, така и либералната партия и Левицата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК