Германски лекар издава фалшиви PCR сертификати за туристи в Майорка

Националната полиция ще пристъпи към разследване на медика

06.04.2021 | 09:26 Редактор: Жаклина Иванова
Германски лекар издава фалшиви PCR сертификати за туристи в Майорка

Националната полиция ще започне разследване, за да изясни дали германски лекар е издал фалшиви PCR сертификати на туристи на остров Майорка, както се посочва в доклад, публикуван тази събота по RTL.

В разследващото видео журналистът Саша Уинтел разговаря с някои туристи, които му обясняват как германският лекар предложил да им издаде фалшиви PCR сертификати за около 80€.

Уинтел отива в лекарския кабинет, който не е идентифициран в скритата камера, за да му бъде издаден фалшив PCR сертификат. Когато репортерът иска от лекаря обяснение за това, което твърди, че прави, той избягва всякакви коментари, предава БГНЕС.

Националната полиция ще пристъпи към разследване на германския лекар за предполагаемо извършено престъпление срещу общественото здраве и фалшифициране на документи.

Трябва да се помни, че германското правителство определи, че от 30 март германските пътници ще трябва да представят отрицателен тест за Ковид-19 преди качване на борда и следователно, преди да стъпят на германска земя.

Германски туристи, които имат положителен тест за PCR, преди да се върнат в Германия, могат да бъдат изолирани в хотели със стаи, запазени за изолации на Ковид-19, или в заведения, които Балеарското правителство е определило специално за това.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК