Ердоган: Турция планира да разработи собствена ваксина, която да предложи на света

"Милиарди хора не са в състояние да получат достъп дори до първата доза", заяви той

30.03.2021 | 16:00 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган: Турция планира да разработи собствена ваксина, която да предложи на света

Турция планира да разработи собствена ваксина срещу коронавируса, която да предложи на "цялото човечество при най-подходящите условия", когато работата по разработването й приключи. Това обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, предава държавната информационна агенция Anadolu Agency.

Почти 100 страни все още нямат достъп до ваксина срещу Ковид-19, подчерта Ердоган във видеосъобщението си по повод заседанието за финансиране за развитие в ерата на Ковид-19. То бе организирано от ООН с участието на държавни и правителствени ръководители.

"Въпреки че има държави, които са ваксинирали почти всички свои граждани, милиарди хора не са в състояние да получат достъп дори до първата доза от ваксината", заяви турският президент, цитиран от "Фокус".

"Но е ясно, че пандемията няма да приключи и икономическото възстановяване няма да настъпи без осигуряване на справедлив достъп до ваксината. Ето защо страните, които разполагат с достатъчен брой препарати за ваксинацията на своите граждани, трябва да предадат излишните ваксини на страните в нужда", допълни Ердоган.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК