Ванеса Брайънт съди полицаи заради пуснати снимки от катастрофата на Коби

Семействата на жертвите не са били информирани за наличието на подобни кадри

20.03.2021 | 08:41 Редактор: Искра Ангелова
Ванеса Брайънт съди полицаи заради пуснати снимки от катастрофата на Коби

Ванеса Брайънт публично назова четиримата полицаи от окръг Лос Анджелис, за които смята, че са споделили снимки от катастрофата на Коби Брайънт. След разбиването на частния хеликоптер на баскетболиста, загинаха девет души, сред които и 13-годишната му дъщеря Джиана, нейна съотборничка и родителите ѝ, както и пилотът.

На 17 март Ванеса публикува няколко съдебни документа в Instagram, назовавайки Джоуи Круз, Рафаел Меджия, Майкъл Ръсел и Раул Версалес. Документите са допълнение към гражданския иск на г-жа Брайънт срещу главния шериф на окръг Лос Анджелис Алекс Вилануева и неговия отдел, който тя подаде миналия септември.

В допълнението, цитирано от E!News, Ванеса обвинява подсъдимите в небрежност, нарушаване на неприкосновеността на личния живот и нарушаване на 14-ата поправка от конституцията на САЩ. Брайънт е поискала виновниците да бъдат изправени пред съда. Според документите полицай Меджия е един от многото офицери, отзовали се на мястото на катастрофата на 26 януари 2020 година. Твърди се, че той е направил снимки на местопроизшествието с личния си телефон и ги е изпратил на двама свои колеги, един от които е Джоуи Круз.

В хода на разследването Меджия е признал пред разследващите, че е направил и споделил снимки без каквато и да е било легитимна правителствена цел. Той обяснява, че любопитството е било по-силно от него и че то е закодирано в природата му на следовател. По същия начин в документите се казва, че Круз – стажант, който е стоял да пази местопроизшествието, е споделил неразрешените снимки с няколко цивилни, включително племенницата си.

"Преди да изпрати снимките, Круз е направил грубо описание на състоянието на останките на жертвите", се казва още в документите. Допълва се, че той се е похвалил, че охранява мястото на катастрофата пред свои приятели в бар в Норуолк, преди да покаже изображенията на всеки от тях. Един от хората в бара изпраща жалба до шерифския офис в Лос Анджелис. Според съдебните документи, когато главният шериф Алекс Вилануева получава оплакването, той инструктира всичките си колеги да изтрият снимките, за да не получат тежки наказания.

Твърди се, че полицай Майкъл Ръсел е бил един от хората, които е поискал от Круз да му изпрати снимките, направени на мястото на катастрофата. Два дни по-късно той ги праща на свой приятел, с когото играели видео игри всяка вечер. Полицай Раул Версалес също е обвинен, че е разпространил кадри до множество свои колеги, като след това ги е показал и на съпругата си.

В документите се посочва, че по време на разследването и четиримата служители на реда признават, че са унищожили без да искат и/или нарочно снимките, които са направили в разрез със закона. Адвокатите на Ванеса твърдят, че шериф Вилануева е накарал подчинените си да премахнат всички доказателства, за да избегнат последици от неправомерното си държание, съобщава tialoto.bg.

Затова не било започнато официално или вътрешно разследване, тъй като органите на реда не могли да определят дали такива снимки наистина са съществували. Освен това, окръжната служба на генералния инспектор в Лос Анджелис и семействата на жертвите не са били информирани за наличието на подобни кадри докато вестник Los Angeles Times не е съобщил за цялата ситуация.

Според юридическия екип на Ванеса, прикриването на доказателства и унищожаването им показва, че заснемането е било с умисъл и ситуацията е много по-сериозна, отколкото изглежда. Вследствие на това, "г-жа Брайънт е претърпяла и продължава да се бори с емоционално страдание от факта, че изображения, показващи останките на съпруга и дъщеря ѝ са направени и споделени с цивилни хора". Адвокатите добавят, че Ванеса се притеснява да не би някога тези кадри да се появят в социалните мрежи и да преследват семейството и децата ѝ.

В резултат на това тя иска да се признаят наказателни, компенсаторни и номинални щети, както и изплащане на разходите по делото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК