Разпространени са снимки от катастрофата на Коби Брайънт, Ванеса с изявление

Преди месец светът на баскетбола изгуби една от най-големите си звезди

02.03.2020 | 20:51 Редактор: Наталия Тотева
Разпространени са снимки от катастрофата на Коби Брайънт, Ванеса с изявление

Преди месец светът на баскетбола загуби една от най-големите си звезди. В катастрофа с хеликоптер загина играчът на "Лос Анджелис Лейкърс" - Коби Брайънт, заедно с дъщеричката си Джиана и още седем души. Причината за инцидента все още се изяснява, като основна версия е влошилото се време. 

Според редица американски медии, заместници на окръжния шериф на Лос Анджелис, които първи са пристигнали на мястото на катастрофата, са заснели видяното и са разпространявали снимките в местното полицейско управление, пишат от Tialoto.bg

Новината за това предизвика бурни реакции в социалните мрежи и обвинения в непрофесионално отношение. Някои от феновете на Брайънт дори изявиха желание виновниците да бъдат уволнени, понеже не показват уважение към паметта на загиналите. Към това недоволство се присъедини и съпругата на Коби - Ванеса Брайънт, която изказа своята позиция чрез адвокатите си и в социалните мрежи.

"Нашият клиент Ванеса Брайънт, е напълно съсипана от новината, че част от шерифския офис са разпространявали снимки от катастрофата", коментира адвокатът ѝ Гари Роб.

Той допълва, че г-жа Брайънт лично е отишла до полицейското управление на 26 януари, за да помоли зоната на катастрофата да бъде защитена от фотографи. 

Това обаче явно не се случва и снимките започват да се разпространяват и в социалните мрежи. "Първите хора, които се отзовават на катастрофата, трябва да вдъхват доверие", се казва още в съобщението на адвоката. Роб допълва, че действията на част от полицията са грозно нарушение на човешките права и личността на жертвите.

В съобщението Ванеса Брайънт благодари на всички, които са подали онлайн оплакване към полицията, когато са попаднали на снимки от катастрофата. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК