САЩ няма да споделят нито една ваксина, докато не имунизират всички американци

"Не можем да бъдем в безопасност, докато останалият свят не е", заяви Джо Байдън

11.03.2021 | 10:05 Редактор: Искра Ангелова
САЩ няма да споделят нито една ваксина, докато не имунизират всички американци

Съединените щати са готови да споделят ваксините срещу коронавирус с останалия свят, когато всички американци бъдат снабдени с лекарства. Това съобщи в сряда американският президент Джо Байдън на среща с ръководството на фармацевтичните компании Merck и Johnson&Johnson, предава ТАСС.

"Ние сме напът да имаме достатъчно дози ваксини за цялото възрастно население до края на май. Това е няколко месеца по-рано от очакваното. Възложих на Министерството на здравеопазването и социалните услуги да набави още 100 милиона дози", каза той.

Според президента в момента властите се нуждаят от максимална гъвкавост в действията си, тъй като може да са необходими допълнителни усилия за ваксиниране. 

"Много може да се случи и да се промени. Трябва да сме готови за това", добави Байдън, цитиран от "Фокус".

"Ако имаме излишък от ваксини, ще споделим с останалия свят. Не можем да бъдем в безопасност, докато останалият свят не е в безопасност", каза той. "Първо трябва да се убедим, че американците получават помощ, след това ще се опитаме да помогнем на останалия свят".

В края на февруари американската администрация по храните и лекарствата одобри заявление от подразделението Janssen на Johnson&Johnson за регистриране на ваксината срещу новия коронавирус по ускорена спешна процедура. Лекарството на Janssen е третата одобрена ваксина в САЩ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бо
преди 3 години
БайДън да си го хакне някъде. Него никой не го слуша, нито го е грижа какво говори. *** Сигнализирай за неуместен коментар