Великобритания затваря допълнителните Ковид болници през април

Миналата година бяха изградени 10 болници, осигуряващи над 12 000 легла за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

09.03.2021 | 17:56 Редактор: Радостина Димитрова
Великобритания затваря допълнителните Ковид болници през април

Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да се облекчи натиска върху здравнiте услуги по време на пандемията от коронавируса, ще бъдат затворени от април, съобщи днес здравният министър Мат Ханкок.

Болниците "Найтингейл", които бяха създадени в цяла Великобритания миналата пролет, ще бъдат затворени през следващите седмици, след като броят на пациентите с Ковид-19 е спаднал, заяви Ханкок.

Във видео в Twitter той подчерта, че има по-малко от 10 000 пациенти с Ковид-19 в болниците в цяла Великобритания, спад след пика от 40 000 пациенти.

"Вече сме в позиция да се откажем от нашите болници "Найтингейл", каза Ханкок, като благодари на персонала, работил в болниците, и на онези, които са помогнали за изграждането им.

През изминалата година бяха изградени 10 болници, осигуряващи над 12 000 легла за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Клоновете в Лондон и Съндърланд в Северна Англия, ще останат отворени като ваксинационни центрове, заяви говорителка на Националната здравна служба.

Случаите на коронавирус във Великобритания бележат постоянен спад от януари. Досега общо 22,3 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу Ковид-19, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК