Великобритания започва плавно отхлабване на Ковид мерките

Училищата отново отварят, а учениците ще бъдат тествани 2 пъти седмично

08.03.2021 | 09:16 Редактор: Радостина Димитрова
Великобритания започва плавно отхлабване на Ковид мерките

От днес във Великобритания започва постепенно разхлабване на мерките срещу Ковид-19 с отварянето на училищата. Това става след като за последното денонощие бяха регистрирани под 100 смъртни случая. Предвижда се масово тестване на учениците два пъти седмично, за да бъде избегнато разпространението на заразата.

Също от днес ще бъде позволено на двама души от различни домакинства да се срещат на открито не само за разходка или друга физическа активност, но и да седнат на кафе или на пейка в парка.

Също от днес всички пътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват декларация. В нея се посочва, че целта на пътуването е разрешена в съответствие със съществуващите ограничения. Законово разрешените причини включват работа, образование, доброволчество, медицински причини или действия, свързани с полагането на грижа за други лица, сватби, погребения и събития свързани с тях.

Превозвачите ще проверяват попълнените формуляри преди качването. На пътници без попълнена декларация може да бъде отказан достъп до транспорт. При необходимост от съдействие българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК