Една от най-богатите жени в света смени Джеф Безос с учител

Двамата ще дарят голяма част от богатството си за благотворителност

08.03.2021 | 16:56 Редактор: Здравко Черкезов
Една от най-богатите жени в света смени Джеф Безос с учител

МакКензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос и една от най-богатите жени в света, се омъжи за учител по природни науки в Сиатъл, който побърза да заяви, че планира да помогне в раздаването на по-голямата част от богатството им за благотворителност, съобщава Bloomberg.

Новият мъж до Скот е Дан Джует, учител в частното училище Lakeside. Самият той съобщи новината за брака им чрез уебсайта на Giving Pledge – движението, създадено от Бил и Мелинда Гейтс и Уорън Бъфет, което насърчава филантропията сред милиардерите. B движeниeтo yчacтвaт вeчe 200 дyши, вĸлючитeлнo Mapĸ Зyĸъpбъpг, Maйĸъл Блyмбъpг, Kapл Иĸaн, Илън Mъcĸ, Cтивън Швapцмaн и ocнoвaтeлят нa СNN Teд Tъpнъp.

След развода си с Безос през 2019 г. 50-годишната Скот се превърна в един от най-важните филантропи от своето поколение. Скот даде почти 6 млрд. долара миналата година. Парите бяха разпределени предимно за малки благотворителни организации и институции.

Безос, основателят на Amazon.com, е най-богатият човек в света със състояние от 176,6 млрд. долара. Миналата година той също отдели средства за благотворителност. Те са в размер на 10 млрд. долара и за насочени към борбата с изменението на климата.

По време на пандемията се наблюдава огромен ръст в пазаруването по интернет в полза на онлайн търговците на дребно като Amazon. Швейцарската банка UBS заяви, че милиардерите са се справили „изключително добре“ в кризата с Ковид-19.

Четете повече по темата в Bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК