Франция глоби Google с 1,1 млн. евро заради измамни рейтинги на хотели

Ръководството отбеляза, че тази практика е причинила сериозни щети както на потребителите, така и на собствениците на тези хотели

16.02.2021 | 19:55 Редактор: Радостина Димитрова
Франция глоби Google с 1,1 млн. евро заради измамни рейтинги на хотели

Ирландските и френските дъщерни дружества на Google се съгласиха да платят на Франция глоба от 1,1 милиона евро за неправилно показване на рейтинги на хотели. Това съобщиха от Главната дирекция за конкуренция, потребление и борба с укриването на данъци на френското министерство на икономиката и финансите, предава Euronews.

В изявлението се казва, че проведеното от агенцията разследване показва, че рейтингите на хотелите са измамни. Производството започна след множество жалби от собственици и управители на хотели, предаде "Фокус".

Одитът събра данни за 7500 хотела. Информацията на Google беше автоматично проверена спрямо официалната френска класификация на хотелите, разкривайки, че Google е заменил рейтинга Atout France със свои собствени критерии.

Ръководството отбеляза, че тази практика е причинила сериозни щети както на потребителите, така и на собствениците на тези хотели, чиято класификация е незаслужено понижена спрямо официалния рейтинг.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК