Меркел: Будя се нощем, мисля за съдбоносните решения и как да не умрат много хора

Виждам някаква светлина в дъното на тунела, заяви германският канцлер

05.02.2021 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Меркел: Будя се нощем, мисля за съдбоносните решения и как да не умрат много хора

Канцлерът на Германия Ангела Меркел каза, че се буди нощем и започва да мисли за съдбоносните решения, които трябва да взема в опит да се справи с пандемията от новия коронавирус.

В необичайно лично интервю Меркел посочи, че познава много хора, които се страхуват за поминъка си във връзка с пандемията и че не забравя такива лични истории.

"Будя се нощем и мисля за разни неща. Това е трудно време за мен. Искам да съм премислила обстойно нещата, преди да взема решение", призна Меркел пред RTL.

Все пак Меркел, която беше похвалена за начина, по който ръководеше първата вълна на кризата, предупреди, че макар ситуацията да върви във вярната посока, все още е нужно търпение, предаде БТА.

"Виждам някаква светлина в дъното на тунела. Но трябва да сме много, много внимателни, за да сме сигурни, че на последната отсечка няма да умрат много хора", подчерта тя.

И добави, че е твърде рано да се каже колко ще продължи строгата карантина в Германия.

"Иска ми се да съобщя някои добри новини, но няма смисъл да се дават фалшиви надежди, затова винаги се опитвам да съм реалистка", призна Меркел.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тази женица ми е много противна Сигнализирай за неуместен коментар