Какво се случва в Китай? Спешно строят центрове за карантиниране

Нараснаха случаите в Шъцзячжуан, който е близо до Пекин

15.01.2021 | 11:37 Редактор: Тодор Петров
Какво се случва в Китай? Спешно строят центрове за карантиниране

В китайския град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждането на център за карантиниране на хора с коронавируса, предаде "Асошиейтед прес". Капацитетът на обекта ще е 3000 души.

Скоростното построяване на центъра в града напомня изграждането на полеви болници и превръщането на спортни зали в центрове за изолация миналата година, когато Китай се опитваше да се справи с епидемията, избухнала в град Ухан. 

Оттогава китайските власти до голяма степен успяваха да спрат разпространението на местно ниво на заразата. Но в последно време случаите нараснаха в Шъцзячжуан. Това породи безпокойство, тъй като градът е близо до Пекин, а наближава и Нова година по лунния календар, когато милиони китайци пътуват от едно населено място до друго, информира БТА.

Заради заразата на местно ниво Хейлунцзян, както и градовете Синтай и Ланфан, части от Пекин и от други градове в североизтока са под карантина. Над 20 милиона души бяха призовани да си останат у дома в идните дни.

Нарастването на случаите на зараза в Китай идва в момент, в който в страната пристигнаха експерти на Световната здравна организация, които ще събират данни за произхода на вируса. Двама членове на екипа на СЗО останаха в Сингапур, след като дадоха положителен резултат на тест за коронавируса

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Вирусчето - удобно прикритие за каквато мошенгия се сетите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години