Свидетели на падането на самолета в Индонезия: Имаше експлозия

На борда имало деца, както и 6-членен екипаж

09.01.2021 | 18:33 Редактор: Ивет Арабова

Самолет с над 60 пътници се е разбил близо до столицата на Индонезия. Boeing на авиокомпания Sriwijaya Air  е изгубил връзка с радарите малко след излитането си от летището в столицата. Спасители са намерили отломки във водите северно от Джакарта.

Boeing 737-500 е бил пълен на по-малко от половината от капацитета си и е изпълнявал полет от столицата Джакарта за Понтианак. Полет, който обикновено продължава 90 минути. На борда е имало и деца, както и 6-членен екипаж. 

Машината е била на 3 300 метра височина над Яванско море, когато сигналът изчезнал. По данни на сайта Flight radar полетът на нискобюджетната компания изчезва след като рязко е загубил височина. Рибари са намерили отломки във водите северно от Джакарта. Свидетели твърдят, че е имало експлозия. 

"Самолетът падна като светкавица", споделят те.

Последният контакт с екипажа на самолета е от 14:40 местно време. Няма чуждестранни граждани на полета, спасителните операции продължават. 

От Българското външно министерство съобщиха, че посланикът ни е потвърдил информацията. В момента на излитането на самолета времето е било дъждовно. Летателният апарат е на 27 години, а нискобюджетната компания няма отчетени пропуски в мерките за безопасност до този момент. Моделът на Boeing-a не е 737 МAX, който беше приземен заради няколко катастрофи.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК