Ваксинирани лекари се заразиха с коронавирус

264 души в Румъния са получили странични реакции

08.01.2021 | 09:40 Редактор: Тодор Петров
Ваксинирани лекари се заразиха с коронавирус

Трима лекари от клиничната болница за инфекциозни болести "Виктор Бабеш" в западния румънски град Тимишоара са диагностицирани с Ковид-19, въпреки че няколко дни по-рано са били ваксинирани срещу вируса.

Вестник "Гъндул" отбелязва, че това не са единствените случаи на заразени след поставяне на първата доза от ваксината. Вчера Кармен Доробъц, бивш мениджър на болницата за инфекциозни болести в североизточния град Яш, също съобщи, че се е заразила с вируса, въпреки че е получила първата доза от ваксината.

Според изданието тримата лекари от болницата в Тимишоара нямат тежки симптоми, предава БТА.

През последните 24 часа в Румъния са били ваксинирани 17 846 души с ваксината на Pfizer и BioNTech, а от началото на ваксинационната кампания на 27 декември - общо 76 400 души. От тях 264-ма са получили странични реакции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 5
бг смешки 2
преди 3 години
до Да не разбрахме кво каза ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
14 rate up comment rate down comment 12
Да
преди 3 години
Няколко дни след първа доза? Вие *** ли сте? Бионтех е 52% след една доза и то след поне седмица, а 95% след две през 3-4 седмици и то поне 1 след втората. Астра е 100% след една (пак след поне седмица) но за влизане в болница. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 16
БГ СМЕШКИ
преди 3 години
толкова за ефективността на ваксината ! беше ясно че няма как да е не само 100 % ми дори 80 % ефективна ... Сигнализирай за неуместен коментар