Искате на ски в Австрия? Запознайте се с всички строги мерки

Властите в курортите се отнасят изключително сериозно към заразата

28.12.2020 | 16:02 Редактор: Тодор Петров
Искате на ски в Австрия? Запознайте се с всички строги мерки

Няколко австрийски ски курорта затягат мерките срещу коронавируса след наплив на туристи през двата почивни дни. Това включва по-нататъшно ограничаване на паркоместата, повече място за чакащи на опашка скиори и по-голям брой служители, които да осигуряват спазването на реда. 

"В духа на личната отговорност опризовавам скиорите по възможност да идват в курорта в следобедните часове, защото дотогава много гости, дошли сутринта, си тръгват и те могат да се изкачат удобно до пистите, без задръствания", каза регионалният министър на икономиката Маркус Ахлайтнер, цитиран от ДПА.

Много ски курорти в Австрия в момента са отворени, но повечето места може да бъдат посетени само от местни жители, тъй като за пристигащите от чужбина е в сила 10-дневна карантина.

Всички скиори над 14-годишна възраст трябва да носят върху носа и устата си висококачествена маска за еднократна употреба по стандартите на ЕС, докато чакат на опашка или се возят на лифт.

В курорта Ишгъл, който по-рано тази година беше идентифициран като източник на случаи на коронавирус в цяла Европа, е едно от местата, решили да отложат началото на новия сезон за другия месец, предаде БТА.

Операторите на ски лифта в Ишгъл посочват, че курортът е свързан с писти, преминаващи границата с Швейцария, така че скиорите, които се спускат по тях, трябва да се карантинират в Австрия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК