Санкт Петербург без свободни легла за пациенти с Ковид-19

В страната бе счупен нов антирекорд – новозаразените за денонощие са 29 350

21.12.2020 | 13:25 Редактор: Искра Ангелова
Санкт Петербург без свободни легла за пациенти с Ковид-19

Свободните болнични легла за пациенти с коронавирус в Санкт Петербург са на привършване - останали са едва 27, а броят на заетите достигна 10 504. Новите случаи на Ковид-19 в северната столица на Русия за понеделник са 3752. 

Междувременно в страната бе счупен нов антирекорд – за денонощие бяха регистрирани 29 350 новозаразени с "Ковид-19". Това е най-високият показател от началото на епидемията досега. Общото количество на случаите достигна 2 877 727, оздравелите са 2 295 362.

Най-драматична е ситуацията в Москва, където за последните 24 часа новите случаи са 7797. Заради сложната епидемична обстановка столичните власти продължиха ограничителните мерки до 15 януари, съобщава "Монитор".

До споменатата дата се запазва изискването 30% от служителите на всяка една компания да работят от вкъщи, както и домашната изолация на възрастните и хронично болните хора. Властите на този етап нямат намерение да въвеждат локдаун в страната. По-рано бе съобщено, че в Сибирския регион на Русия се формира нов мутирал вариант на коронавируса. Специалистите обаче успокояват, че той не е по-опасен от вече известните щамове на "Ковид-19". 

Заради пика на болестта, властите на Москва забраниха на ресторантите да работят в Новогодишната нощ. Това се прави с цел неразпространяване на вируса.  Стана ясно още, че 91 депутати от руската Дума са се заразили с коронавирус от началото на епидемията досега.  Заради сложната епидемична обстановка, бе въведено задължително носене на маски на всички открити и закрити обществени места, включително в такситата и на паркингите. Освен това затвориха врати нощните заведения и дискотеките. Учениците от 6-и до 11-и клас минаха на дистанционно обучение, което ще продължи поне още 10 дни.

Учените от Руската академия на науките прогнозират, че с настъпването на зимните студове коронавирусът ще отстъпи и епидемичната обстановка в страната ще се нормализира.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК