Испански работодатели по-щедри с коледните подаръци за служителите си

С тях те им благодарят за положeните усилия за годината

10.12.2020 | 16:54 Редактор: Ивет Арабова
Испански работодатели по-щедри с коледните подаръци за служителите си

В условията на пандемия компаниите в Испания тази година няма да организират традиционните си коледни партита. Но продажбите на подаръчни кошници са по-добри от очакваното, пише Ройтерс.

Кошниците са традиционен коледен подарък в Испания, с който работодателите благодарят на своите служители за положените усилия през годината. Обикновено те съдържат бутилка вино, или друга напитка, традиционни деликатеси и сладкиши.

Компаниите, специализирани в подготовката на тези подаръчни комплекти, очакваха спад на поръчките, както беше през 2008 година. За изненада обаче продажбите дори се увеличават. През тази година поръчките са за около 50-60 евро на кошница, спрямо 30-40 евро през миналата година, сочат данните на бранша.

Кризата, причинена от коронавируса, засегна сериозно туристическия сектор в Испания, но други индустрии са в добро състояние и секторът се радва на нови клиенти, предава Investor.bg.

"Явно средствата, предвидени за коледни партита, ще отидат за коледни подаръци", коментира Мойзес Баросо Бариос, търговски директор в Rojas Barrios.

Да получиш подарък от своя работодател ще подейства мотивиращо за повечето служители, които в момента работят дистанционно от своите домове, коментират и от Lotes de Espana, един от лидерите на пазара в този сектор.

"Така ще бъдем заедно, дори и да запазим дистанцията", коментира маркетинговият директор на компанията Пепа Аларкон.

Снимка: Bloomberg/Emily Elconin

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК