Меркел е готова да затвори напълно Германия след Коледа

Според наличната информация тя ще въведе пълна карантина в страната от 27 декември до 3 или 10 януари

09.12.2020 | 10:14 Редактор: Радостина Димитрова

Броят на заразените с Ковид-19 в Европа надхвърли 20 милиона души. Редица страни се отказаха от разхлабване на ограниченията. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е готова за строги мерки след Коледа. Някои от провинциите вече предприемат стъпката.

Меркел предупреди, че ваксинацията срещу Ковид-19 няма да доведе до "голяма промяна в хода на пандемията" през първите три месеца на 2021 година, тъй като няма да бъдат имунизирани достатъчно хора. Тя е готова за затваряне на магазините в страната след Коледа до 10 януари догодина. И отново повтори, че е против отварянето на хотелите.

"Най-важният ключ за успешната ни борба с вируса е отговорното поведение на всеки човек и готовността за сътрудничество. Няколко германски провинции взеха решението да затегнат мерките на местно ниво. В Бавария от днес е в сила извънредно положение. Хората трябва да останат по домовете си, в 24 града е в сила вечерен час. По-строги мерки са въведени и в Саксония. Магазини и училища са затворени до 10 януари", заяви германският канцлер.

В Нидерландия продължава да расте броят на заразените с вируса, поради тази причина властите решиха частичната карантина да остане в сила и по време на празниците. До 15 януари ще са затворени баровете и ресторантите. Остават забранени събиранията на публични места и пътуванията, които не са крайно необходими.

Затягат се мерките и в Дания. Музеи, театри и кина няма да работят, а учениците от 5 клас нагоре преминават на дистанционно обучение.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


4
2 rate up comment rate down comment 2
До palkat
преди 3 години
Естествено, че не е в час дъртофелата.Превърна Европа в разграден двор. Сигнализирай за неуместен коментар
3
17 rate up comment rate down comment 4
Идиоти
преди 3 години
Само шведите нямат проблем няма корона няма умрели няма маски и др.глупости и всичко работи. Сигнализирай за неуместен коментар
2
10 rate up comment rate down comment 14
анонимен
преди 3 години
Щом и в Германия са стигнали до решението за пълно затваряне и строги мерки явно нещата са зле... Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 4
palkat
преди 3 години
Меркел явно не е в час, да пита бате Бойко как трябва да се празнува Коледа и Нова година. Сигнализирай за неуместен коментар