Обединените арабски емирства одобриха ваксина

Тя преминава през трета фаза на изпитания в Емирствата от юли

09.12.2020 | 22:33 Редактор: Искра Ангелова
Обединените арабски емирства одобриха ваксина

В сряда Обединените арабски емирства официално регистрираха ваксината срещу коронавирус, произведена от китайския гигант Sinopharm, заявявайки, че тя е 86% ефективна според анализа на проучвания от трета фаза, съобщава АФП.

Министерството на здравеопазването "обяви официалната регистрация" на ваксината, съобщи държавната информационна агенция WAM, без да уточнява как ще бъде използвана.

Ваксината преминава през трета фаза на изпитания в Емирствата от юли и е одобрена за спешна употреба за здравните работници през септември.

"Съобщението е значителен вот на доверие от здравните власти на ОАЕ в безопасността и ефикасността на тази ваксина", допълва WAM, цитирана от "Монитор".

Здравните служители на ОАЕ са прегледали междинния анализ на Sinopharm на проучванията от третата фаза, който показва, че е 86% ефективна срещу коронавирус, се казва в доклада.

"Анализът също така показва, че ваксината има 99% степен на сероконверсия на неутрализиращи антитела и 100% ефективност при предотвратяване на умерени и тежки случаи на заболяването. Освен това анализът не показва сериозни опасения за безопасността."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК