Въпреки ваксината: Във Великобритания носенето на маска ще продължи

Възможно е през следващата зима дори при ваксинация да са ни необходими мерки като маски, каза сър Валанс

09.12.2020 | 15:19 Редактор: Радостина Димитрова
Въпреки ваксината: Във Великобритания носенето на маска ще продължи

Главният научен директор на правителството на Великобритания предупреди, че може да се наложи обществеността да носи маски за лице за още една година, въпреки въвеждането на ваксина срещу коронавирус, пише London Evening Standard.

Сър Патрик Валанс приветства началото на най-голямата програма за имунизация в Обединеното кралство като "велик ден", но заяви, че животът може да започне да се нормализира едва през пролетта на 2021 година.

"Възможно е през следващата зима дори при ваксинация да са ни необходими мерки като маски", каза той.

"Все още не знаем колко добри ще бъдат всички ваксини за предотвратяване на предаването на вируса", добави още той, предаде "Фокус".

Това се случва, след като надеждите за прекратяване на пандемията от коронавирус се увеличиха с пускането на първата ваксина сред най-уязвимите.

Смята се, че във вторник стотици хора са били ваксинирани в 70 болнични центъра в Обединеното кралство - наречен "V-Day" от здравния секретар Мат Ханкок.

Сред здравния персонал, работещите в домовете за възрастни хора и възрастните хора, които получиха убождането, беше 90-годишната Маргарет Кийнън, която заяви, че се чувства "толкова привилегирована", че е първият човек в света, получил ваксината Pzer срещу Ковид-19 извън клиничните изпитания.

На фона на ликуването здравният министър Ханкок предупреди, че насоките все още трябва да се спазват, тъй като ваксината се въвежда през следващите месеци.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК