Путин е тежко болен и скоро ще се оттегли от властта?

Новината съобщи историкът Валерий Соловей

01.12.2020 | 10:44 Редактор: Тодор Петров
Путин е тежко болен и скоро ще се оттегли от властта?

През януари Владимир Путин ще оповести своите планове за предаване на властта. Става дума за "обширна смяна на кадри. Това твърди историкът Валерий Соловей, бивш професор от Московския държавен институт за международни отношения. Той е абсолютно категоричен, че в началото на 2021 г. в Русия ще има големи промени. 

В разговор с радио "Ехото на Москва" Соловей обяснява, че шефката на Централната банка ще бъде сменена, също както и премиерът. Щял да си тръгне и самият президент. Владимир Путин бил обещал това на своето семейство, твърди критикът на президента, цитиран от "Дойче веле".

Причината за всичко това, според Соловей, е, че Путин бил тежко болен. Като доказателство за тези твърдения историкът посочва канала "Генерал СВР" в социалната платформа "Телеграм", който се поддържал от бивши служители от тайните служби. 

Там имало постинг, в който се казвало, че Путин се лекувал с медикаменти срещу болестта на Паркинсон, а освен това взимал антидепресанти и се подлагал на терапия срещу раково заболяване. При това се твърдяло, че не става дума за едното или другото заболяване, а за трите едновременно.

Критичната към властта журналистка Юлия Латинина смята, че Валерий Соловей разправя всичко това, само за да се шуми и говори за Путин, но не и за самия Соловей, чиито поверителни информации мнозина вече подложиха на съмнение. Политологът Станислав Белковский също е убеден, че става дума за празни приказки, които се разпространяват предимно в чужбина на принципа: където има дим, не може да няма и огън.

Но има и други белези, които говорят за някаква предстояща промяна: многобройните ретроспекции за Путин и неговите години на власт в Русия, които от седмици насам показва държавната телевизия. Там се припомнят най-добрите му вицове, непоказвани досега снимки от частния му архив, редки кадри от вътрешността на Кремъл и какво ли още не.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


18
2 rate up comment rate down comment 0
Марги
преди 3 години
До Бацоа! Ако Путин спре въоръжаването на Русия, веднага ще бъде завладяна от ястребите и руснаците не само, че няма да има какво да ядат, ами ще бъдат изтребвасни като мухи! Като в Украйна, където избиха хиляди руснаци само защото са такива! А нашия народ задоволволен ли е като нямаме Путин и сме американска колония,а?! Сигнализирай за неуместен коментар
17
2 rate up comment rate down comment 8
БАЦОА
преди 3 години
АКО ПУТИН ГО НЯМА РУСИЯ НЯМА ДА ХАРЧИ ПАРИТЕ СИ ЗА ОРЪЖИЯИ НАРОДА МУ ЩЕ Е ЗАДОВОЛЕН А НЕ КАТО СЕГА ГЛАДЕН ТОЯ Е ЗА БЕСИЛОТО Сигнализирай за неуместен коментар
16
4 rate up comment rate down comment 9
Заз
преди 3 години
Тоя се е ваксинирал с със спутник в и сега ще излети на далече Сигнализирай за неуместен коментар
15
15 rate up comment rate down comment 2
Az
преди 3 години
Да - и се готви да сдаде властта на Бойко Борисов... Сигнализирай за неуместен коментар
14
14 rate up comment rate down comment 13
Читател
преди 3 години
Бойко,Ердоган,Путин и Ким само смъртта би ги разделила от властта! Сигнализирай за неуместен коментар
13
31 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
12
33 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
Пак фалшиви новини до безкрай!! Сигнализирай за неуместен коментар
11
35 rate up comment rate down comment 6
Имп
преди 3 години
Да, бе довчера здрав и прав, изведнъж се тръшна от три тежки болести едновременно. Що само три, добавете диабет, Алцхаймер, бубонна чума и дизентерия? Ще ви се, мишки !!! Сигнализирай за неуместен коментар
10
62 rate up comment rate down comment 7
Nyangoi
преди 3 години
Пак ли ще сменят Путин? Странно, защо всички се страхуват от Путин, начело на Русия! Чак ще ожълтят гащите от страх! Сигнализирай за неуместен коментар
9
60 rate up comment rate down comment 12
Анина
преди 3 години
Я си гледайте нашата ***,не берете дерт за Путин. Сигнализирай за неуместен коментар