Кремъл отрече твърдение на британска медия, че Путин е болен от Паркинсон

"Това са пълни глупости. Президентът е добре, здравето му е отлично", заяви прессекретарят на руския лидер

06.11.2020 | 21:04 Редактор: Георги Камарашев
Кремъл отрече твърдение на британска медия, че Путин е болен от Паркинсон

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков опроверга публикация в западна медия, че държавният глава на Русия бил болен от нелечима бавно прогресираща болест и по настояване на семейството си се кани да подаде оставка.

"Това са пълни глупости. Президентът е добре, здравето му е отлично", заяви говорителят на Кремъл, цитиран от руските медии.

Песков добави още, че руският лидер няма намерение да подава оставка в скоро време.

Позовавайки се на свои източници, британска медия написа, че Путин боледувал от Паркинсон. В публикация в "Сън" се казва, че на скорошни кадри краката на седящия руски президент постоянно се движат, а в същото време той здраво стиска облегалките на фотьойла. Според медици това било опит да се скрие изпитвана от него болка. Освен това се виждало, че пръстите на Путин потрепвали, особено когато той взимал писалката и стискал чашата, в която според авторите на статията имало разтворено обезболяващо.

Западните журналисти тълкуват внесения в Държавната дума законопроект за пожизнени гаранции за неприкосновеността на предишните президенти на Русия като косвено косвено потвърждение за предстояща оставка на Путин.

Московският политолог професор Валерий Соловей нажежи страстите в четвъртък, като предположи, че Путин може да има симптоми на Паркинсон. Той изрази мнение, че неразкритата партньорка на Путин Алина Кабаева го притиска да напусне, като е подкрепяна от дъщерите му Мария Воронцова, 35 г. и Катерина Тихонова, 34 г.

Руският учен заяви: "Има семейство, което има голямо влияние върху него. Той възнамерява да оповести публично плановете си за предаване през януари".

Професорът прогнозира, че Путин скоро ще назначи нов премиер, който ще бъде подготвен да стане негов евентуален наследник, съобщи Dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК