До 3 семейства на Коледа могат да се събират във Великобритания

В периода 23-27 декември ще бъдат премахнати ограниченията за пътуване

24.11.2020 | 23:55 Редактор: Ивет Арабова
До 3 семейства на Коледа могат да се събират във Великобритания

Лидерите на четирите нации в Обединеното кралство, след дълги дискусии, постигнаха съгласие - до три семейства да могат да се срещат по време на петдневния коледен период от 23 до 27 декември.

След извънредно заседание на правителствения комитет за кризисни ситуации "Кобра“ с участието на лидерите на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, вицепремиерът Майкъл Гоув заяви, че „хората ще могат да се радват на нещо по-близо до нормална Коледа“.

Мерките за този петдневен период ще бъдат облекчени и хора ще могат да се събират по домове, религиозни центрове и на открито, като до голяма степен се съблюдават местните ограничения, предава БНР.

По-конкретно това означава събиране на не повече от три семейства на едно място и премахване на ограниченията за пътуване, за станат възможни подобни събирания на хора от различни части на Обединеното кралство.

В съвместна декларация на лидерите се казва: "Дори там, където всичко ще бъде в рамките на правилата, срещите с приятели и членове на различни семейства по Коледа ще бъде въпрос на лична преценка на отделните индивиди, като се вземат предвид рисковете за тях и останалите и особено за най-уязвимите“.  

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК