Лондон одобрява ваксината на "Pfizer" и "BioNTech" до дни

Търсят се до 30 000 доброволци в Англия и Уелс

23.11.2020 | 11:16 Редактор: Ивет Арабова
Лондон одобрява ваксината на

Обединеното кралство може да одобри до дни ваксина срещу Ковид-19. Регулаторите в Обединеното кралство биха могли да дадат разрешение още тази седмица за ваксината на "Pfizer" и "BioNTech", предаде Telegraph.

Правителствени източници са съобщили, че служителите ще започнат официална оценка на ваксината и че на Националната здравна служба е казано да бъде готова да я прилага до 1 декември. Великобритания официално поиска от своя медицински регулатор, MHRA, миналата седмица да оцени годността на ваксината "Pfizer-BioNTech".

Той е поръчал 40 милиона дози и очаква да има 10 милиона дози, достатъчни да защитят 5 милиона души, до края на годината, ако регулаторите го одобрят. Търсят се до 30 000 доброволци в Англия и Уелс, предава "Монитор".

В САЩ "Pfizer" потърси спешно одобрение от правителството за своята ваксина, която според компанията показва 94,5% ефикасност при клинични изпитвания.

Биотехнологичната компания "Moderna" също вероятно ще поиска скоро разрешение за своята ваксина, която според компанията е около 95% ефективна.

Снимка: Bloomberg/Geert Vanden Wijngaert

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК