Героите след атентата във Виена: MMA бойци спасиха ранен полицай

"Истинският мюсюлманин се отвращава от всяка проява на терор", сподели Микаил Йозен

03.11.2020 | 14:53 Редактор: Ивет Арабова
Героите след атентата във Виена: MMA бойци спасиха ранен полицай

Двама млади ММА бойци се оказаха в епицентъра на атентата във Виена. Един от тях бил прострелян, но въпреки това те успели да спасят ранен полицай, информира kurier.at. Микаил Йозен и Реджеп Гюлтекин, които са от турски произход, веднага се притекли на помощ. "С приятеля ми се спогледахме за момент, знаехме какво да направим. Нямахме друг избор, освен да помогнем", сподели Йозен.

Двамата мъже искали да излязат за последно на кафене, преди локдауна в Австрия, но тогава се случил ужасът. "Хората лежаха на земята, някои бяха окървавени и бягаха", спомня си Микаил.

Реджеп видял жена, която била на земята, и веднага се притекъл на помощ. Тогава той бил прострелян от един от нападателите. Мъжът обаче успял да види стрелеца и след това предоставил негово описание в близкото полицейско управление. След това двамата решили да напуснат района, но видели възрастна дама, която се оказала на мястото на атентата. Йозен и приятелят му извели жената на по-сигурно място.

"Вървейки видяхме полицай, който лежеше на земята и беше ранен. Нямахме избор, трябваше да му помогнем", обясни Микаил Йозен. Двамата с приятеля си откарали ранения полицай до линейка.

Йозен е ММА спортист от 10 години и споделя, че не се страхува от почти нищо. "Вчера изпитах страх, разбира се. Бях пълен с адреналин, но страхът те кара да правиш неща, които не вярваш, че си способен", разказа още той. 

Йозен подчерта, че с Гюлтекин са мюсюлмани от турски произход и се отвращават от всякакъв терор. "Обичаме Австрия, това е нашият дом. Винаги бих помогнал, бих направил същото и днес. Истинският мюсюлманин се отвращава от всяка проява на терор. Нашата култура ни казва - независимо в коя страна живеем, ние ѝ принадлежим и трябва да ѝ помагаме и да спазваме закона", добави мъжът. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК