България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Келнерка сред жертвите във Виена, един от терористите - член на ИДИЛ

"Австрия е изключително неутрална по отношение на "Ислямска държава", каза Йордан Гергов

03.11.2020 | 09:22 Редактор: Искра Ангелова

Австрийският вътрешен министър заяви, че зад атаката във Виена стоят терористи. В апартамента на един от нападателите са открити множество експлозиви, той е бил част от терористичната организация ИДИЛ.

"Бях си вкъщи минути след атентата. Това, което видях в социалните мрежи от мои близки, които живеят непосредствено до мястото, известно като Бермудския триъгълник, е, че хората бяха излезли да се повеселят преди втория локдаун. В града обстановката беше спокойна, доста приповдигната Хората излизаха с музика, но в един момент беше открит безразборен огън по минувачи", разказа Йордан Гергов за "България сутрин".

По думите му жертвите са четири, сред които и жена, която е била келнерка в заведение.

"Полицията успя да убие един от атентаторите, негова снимка беше разпространена в интернет. Вътрешният министър заяви, че става въпрос за човек, който е близък до структурите на "Ислямска държава". Към 02:00 ч. е бил разбит апартаментът му. Там са открити изключително много експлозиви и документи, които доказват това, че е свързан с ИДИЛ", допълни Гергов пред Bulgaria ON AIR.

Името на терориста също е разкрито, но не се съобщава пред медиите.

"Има още един особено опасен извършител, който се укрива, и то в центъра на града. Полицията призовава всички, които живеят във Виена, да си останат вкъщи и да не излизат. Много от линиите на метрото бяха спрени. До този момент Австрия е изключително неутрална по отношение на "Ислямска държава". Критикува присъствието им в европейските страни, но не заема специална позиция, заради която човек да каже, че сме засегнали нечии интереси", коментира живеещият във Виена наш сънародник.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 5 месеца
Това е ужасно, защо е нужно...що за логика на фона на времето в което живеем... Сигнализирай за неуместен коментар