България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Издирват още нападатели във Виена, стреляли безразборно с картечници

"Училищата няма да работят", каза Мартина Бянов

03.11.2020 | 08:26 Редактор: Искра Ангелова

Трима загинали и 15 ранени при снощната стрелба във Виена. Медиите съобщават и за изградена полева болница. Вътрешният министър на Австрия определи нападението като терористична атака.

Един полицай е тежко ранен, а една от жертвите е младо момче, което е застреляно пред ресторант.

"Всичко стана много бързо. Живея много близо до първото местопрестъпление. В един момент започнаха да се чуват изстрели, човек не можеше да реагира. Изведнъж започнаха да се чуват сирени, линейки, хората викаха. Цяло чудо е, че нямаше толкова хора на самия "Шведенплатц", защото там е пълно", разказа Мартина Бянов за "България сутрин". 

Тя живее от дълги години във Виена и сподели, че мястото на първата стрелба е едно от най-оживените в австрийската столица.

"Близо до едното място на стрелбата има огромен ресторант, който беше пълен. Хората бяха излезли навън да похапнат за последно преди карантината. 20 минути преди стрелбата бях навън", допълни Мартина пред Bulgaria ON AIR.

Българката потвърди, че не всички нападатели са задържани.

"Със сигурност един е убит. Даваха репортаж за други четирима-петима, които са задържани, а полицията ги кара да коленичат. Казват, че има един, който още не е заловен, заради това училищата няма да работят, а от работата предупреждават да не пътуваме с таксита", каза още тя и добави, че на "Шведенплатц" е имало безразборна стрелба с картечници.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК