Атентатът във Виена: Най-малко трима са загинали, градът още е блокиран

Няма данни за пострадали български граждани

03.11.2020 | 07:05 Редактор: Ивет Арабова
Атентатът във Виена: Най-малко трима са загинали, градът още е блокиран

Атентат във Виена. Най-малко трима души са загинали, сред които полицай, граждани и двама от нападателите, след като неизвестен брой извършители откриха огън на шест места около централната синагога в австрийската столица. 

Единият от нападателите се е взривил с експлозивен колан. Според полицията той е имал съучастници, които са успели да избягат. Издирването им продължава с мащабна акция на спецчастите и армията, а голяма част от Виена остава блокирана. 15 ранени са приети в болница, някои от тях в критично състояние. 

Стрелбата е започнала малко след 21 часа българско време в района на едно от основните кръстовища в столицата - "Шведенплатц” на шест различни точки около затворената по това време синагога. Живеещият в нея равин чул изстрели, погледнал през прозореца и видял как нападателите тичат и стрелят по близките ресторанти и барове. Австрийският канцлер Себастиан Курц определи случилото се като "отвратителна атака", извършена от професионалисти с автоматични оръжия. 

В Twitter полицията публикува предупреждение на немски и английски език да се избягва центърът на Виена и градския транспорт, както и молба да не се публикуват снимки и видеоклипове в социалните мрежи. Към момента няма данни за пострадали български граждани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Тези пък какво се активизираха пак.... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това не е нормално, определено обществото е на различно ниво на развитие. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Загрижен гражданин
преди 3 години
Идва краят на европейската толерантност. Тъмните субекти скоро ще бъдат изтласкани обратно в пустинята. Лошото е, че покрай сухото гори и мокрото, с други думи и мирни мюсюлмани родени в Европа ще трябва да поемат по дългия път към пустинята натоварени на камили. Докато Европа позволява на пъдарина Ердоган да си развява байряка ще е така Сигнализирай за неуместен коментар