Санчес: Реалната цифра на заразените с Ковид-19 в Испания e над 3 млн.

Това е трикратно повече от официално регистрираните с коронавирус 1 026 281 испанци от началото на пандемията

23.10.2020 | 21:27 Редактор: Георги Камарашев
Санчес: Реалната цифра на заразените с Ковид-19 в Испания e над 3 млн.

Премиерът на Испания Педро Санчес заяви в петък, че реалният общ брой инфектирани с Ковид-19 в страната e надхвърлил 3 млн., което е трикратно повече от официално регистрираните с коронавирус 1 026 281 испанци от началото на пандемията, съобщава Ройтерс.

Санчес призова нацията в телевизионно обръщение да действа с "решителност, единство и социална дисциплина" и апелира да се редуцират контактите с други хора, за да се избегне поредното блокиране в цялата страна и "излагане на опасност на живота на тези, които обичаме".

Министър-председателят алармира, че ситуацията е "сериозна" и че следващите няколко месеца ще бъдат критични, но отбеляза, че "трябва да се съпротивляваме, за да напреднем" и да се приближим "до края на пандемията".

В заключение Санчес изложи тезата, че правителството е по-готово отвсякога да се справи с коронакризата, добавяйки, че няма да отнеме дълго време, преди да бъде открита ваксина срещу новия вирус, предаде БНР.

По-рано в петък испанският регион Кастилия и Леон призова централното правителство да наложи бързо национален вечерен час. Повечето други региони също подкрепят някакъв вид комендантски час, но централната власт в Мадрид и местните власти на Баските се противопоставиха на подобен ход.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК