Пандемията затвори Бродуей поне до 30 май

Културното средище предоставя работа на близо 97 000 души

11.10.2020 | 08:50 Редактор: Ралица Братанова
Пандемията затвори Бродуей поне до 30 май

Вратите на Бродуей, или още определян като върхът на театралното изкуство в САЩ, ще останат затворени поне до 30 май, като част от противопандемичните мерки срещу коронавируса в щата Ню Йорк, съобщава Bloomberg.

Конкретните дати за възобновяване на нови и предишни представления е бъдат определени от техните продуцентски компании, гласи изявление на Търговската асоциация на Бродуейската лига от петък. Постановките и мюзикълите, бяха спрени от 12 март, като се очакваше да възобновят продажбите на билети през януари.

Продължителното отсъствие на представленията на Бродуей илюстрира болката, изпитана от сектора на изкуствата по целия свят, тъй като дори и някои форуми на живо да функционират, това това се случва с изключително редуцирана публика и малки притоци на доходи, пише BloombergTV.bg.

Бродуей предоставя работа на близо 97 000 души и допринася с 14,8 милиарда долара годишно към икономиката в Ню Йорк, гласи изявлението на президента на Бродуейската лига Шарлот Сейнт Мартин.

"Работим неуморно с множество партньори за поддържане на индустрията, при положение, че един ден вдигнем завесите си“, заяви Шарлот Сейнт Мартин.

Снимка: Bloomberg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тези са луди...затварят за половин година! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Навсякъде е едно и също, има зараза и болни, има ограничения и правила... Сигнализирай за неуместен коментар