Гърция създаде интерактивна карта с данни за Ковид-19 в помощ на туристите

Информацията се актуализира на базата на редица критерии и е полезна за всеки

10.10.2020 | 13:15 Редактор: Ралица Братанова
Гърция създаде интерактивна карта с данни за Ковид-19 в помощ на туристите

Полезна информация за пътуващите в Гърция. Правителството публикува постоянно обновяваща се карта на епидемиологичната обстановка, съдържаща информация за мерките в отделните райони.

Актуална информация за развитието на пандемията във всички райони на Гърция се публикува на официален сайт на правителството за Ковид-19. Тази интерактивна карта е достъпна е за гражданите на страната и за всички туристи, които пътуват за Гърция.

Информацията се актуализира на базата на редица критерии и е полезна за всеки. Посочва се например къде е задължително носене на маски, епидемиологичната ситуация, капацитетът на здравната система в този район и дори работното време на заведения и магазини и какви мерки са задължителни в тях, пише БНР.

Картата беше представена от заместник-министъра по защита на гражданите Никос Хардалиас, който постави акцент върху необходимостта от информация и спазване на мерките:

"Информирането на гражданите е много важно за борба с пандемията. Всички трябва да сме информирани какво трябва да е поведението ни във всеки район на страната какви мерки са валидни за този район. С тази информация можем да ограничим разпространението на вируса, да програмираме живата си до момента, когато се открие и приложи ваксината за коронавируса. До тогава се налага да живеем с необходимите предпазни мерки.

Четири са  нивата на риск и са в различни цветове, като червеният предупреждава за повишена опасност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК