Президентът на Нагорни Карабах отива на бойната линия

Това обяви самият той във Facebook

03.10.2020 | 13:18 Редактор: Георги Камарашев
Президентът на Нагорни Карабах отива на бойната линия

Азербайджанските военни са прехвърлили нови сили в Нагорни Карабах, заяви говорителят на арменското министерство на отбраната Арцрун Ованисян. По-рано Баку заяви, че азерските военни сили са завзели нови опорни пунктове по линията на съприкосновение в Карабах.

"През нощта имаше ожесточени боеве", написа Ованисян във Facebook.

На свой ред президентът на непризнатата Нагорно-Карабахска република Араик Арутюнян заяви, че отива на предната линия заедно със спецсилите.

"По цялата линия на съприкосновение вървят тежки боеве с различна интензивност. На артилерийски обстрел са подложени градове, включително столицата Степанакерт, нацията и родината са застрашени... Следователно, заедно с подразделенията на спецчастите, отивам на предната линия, да поема своята част от боя, защото на предната линия ще бъде по-полезен отколкото в тила", написа той във Facebook.

Министерството на отбраната на Армения, цитирано от ТАСС, съобщи, че рано тази сутрин азербайджански въоръжени сили са минали в настъпление в Нагорни Карабах. По северното и южното направление на региона продължават ожесточени боеве; Арменски подразделения спират напредването на противника. Според министерството в Нагорни Карабах са свалени днес три самолета от бойната авиация на Азербайджан.

Азербайджанското отбранително ведомство опроверга съобщението и заяви, че не е бил свален нито един боен самолет от ВВС на страната, информира БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК