Президентът на ЕНП към Борисов: Имате нашата подкрепа

Туск е заявил, че редовните избори са начинът всеки гражданин да изрази мнението си, обяви премиерът

02.10.2020 | 14:50 Редактор: Ралица Братанова
Президентът на ЕНП към Борисов: Имате нашата подкрепа

"Имате нашата подкрепа!" Това e заявил президентът на ЕНП Доналд Туск по време на среща с премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение, коментира Борисов в профила си.

Според Туск системните партии като Политическа партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата.

"Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното", смята Борисов.

Двамата обсъдили и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система, уверява премиерът.

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 3 години
По умните българи,не изключват движението на златното евро,Брюксел,София, Брюксел. Сигнализирай за неуместен коментар