Строги ограничения: Марсилия и Бордо станаха огнища на Ковид-19

Капацитетът на интензивните отделения е почти запълнен

15.09.2020 | 19:50 Редактор: Тодор Петров

Френските градове Марсилия и Бордо се превърнаха в епицентър на Ковид-19 в страната. Властите въвеждат нови ограничения в опит да спрат разпространението на вируса.

Краят на лятото в двата града изненада местните с нови мерки срещу Ковид-19. Забраняват се събирания на открито на повече от 10 души, а на спортни мероприятия ще могат да присъстват до 1000 зрители. 

Част от гражданите не са доволни от рестрикциите, но за други те са правилното решение. Всички компании са длъжни да пуснат служителите си да работят от вкъщи, ако това е възможно. 

Градският транспорт трябва да реорганизира работата си, така че да се избегне струпване на много хора в час пик. Визитите в домовете за възрастни също се ограничават, а танците в баровете и сватбите се забраняват

От болниците в двата града обявиха, че са силно разтревожени от скока в броя на новите случаи. Капацитетът на интензивните отделения вече е почти запълнен. В събота във Франция бяха регистрирани над 10 500 нови случая на Ковид-19 само за 24 часа. И въпреки че кризата в страната се задълбочава, премиерът Жан Кастекс заяви, че ще бъде направено необходимото, за да се избегне нова общонационална карантина, която ще предизвика икономически колапс.

Вижте повече по темата във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК