Смъртността от Ковид-19 в Европа ще се увеличи през октомври и ноември

Трето поредно денонощие случаите на заразени с коронавирус във Великобритания надхвърлят 3000

14.09.2020 | 20:00 Редактор: Георги Камарашев

В световен мащаб беше регистриран рекорден скок в новите случаи на Ковид-19. Световната здравна организация съобщи, че за последните 24 часа 307 930 души са дали положителна проба за вируса.

Най-сериозна остава ситуацията в Съединените щати, Индия и Бразилия, но Европа също наблюдава скок в заразените. За да се спре разпространението на вируса в Обединеното кралство, властите предприеха нова ограничителна мярка. В Англия, Уелс и Шотландия се забранява събирането на повече от 6 души на едно място.

Световната здравна организация обяви, че очаква през октомври и ноември смъртността от Ковид-19 в Европа да се увеличи. Прогнозата идва на фона на повишения брой на заразени с вируса в Испания, Франция и други страни, както и завръщането на учениците в класните стаи.

Най-тежка обаче оставка обстановката в Съединените щати, Бразилия и Индия. И в трите страни вирусът се разпространява с изключително бързи темпове. Тревожен ръст беше отчетен и в Израел. В отговор властите решиха да въведат 3-седмична строга общонационална карантина. Мярката влиза в сила от петък.

Училищата ще бъдат затворени поне за 2 седмици. Хората няма да имат право да излизат на повече от 500 метра от домовете си. Забранява се събирането на повече от 10 души на закрито и 20 на открито. Ще работят само аптеките и хранителните магазини.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК