Заев към България: Готови сме да преговаряме за Гоце Делчев

Трябва и двете страни да са победители, изтъкна премиерът на Северна Македония

11.09.2020 | 10:10 Редактор: Тодор Петров
Заев към България: Готови сме да преговаряме за Гоце Делчев

Премиерът на Република Северна Македония вярва, че с България ще бъде постигнато общо решение, чрез което и двете страни трябва да бъдат щастливи.

"Историята е важна, но тя трябва да бъде отправна точка за бъдещето", заяви премиерът Зоран Заев в интервю по Националната телевизия.

"Показахме, че имаме капацитета да разрешаваме проблеми. Решихме три глави от преговорите, споразумяхме се за пет исторически фигури от миналото, шестата историческа фигура е Гоце Делчев. Дали днес Заев и Борисов, или някой по-нататък направи така, че само едната страна печели, бъдеще няма. Ще намерим решение. Трябва и двете страни да са победители", каза Заев.

Той изрази увереност, че бързо ще бъде намерено решение с България през следващия период, предаде БГНЕС.

"Изпращам съобщение до съседна България, че сме готови да преговаряме по въпроса за Гоце Делчев. Ако сме наранени, това не е приятелство. Вярвам, че ще намерим решение с приятелска Република България", подчерта премиерът на Република Северна Македония.

Запитан дали е разговарял по тази тема с българския премиер Бойко Борисов по тази тема, Заев отговори, че са се чували, но те не са обсъждали точно тази тема.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Този пък няма ли си други проблеми Сигнализирай за неуместен коментар