Тръмп нарече Байдън "невидим"

Кандидатът на демократите е разговарял с Джейкъб Блейк по време на посещението си в Кеноша

04.09.2020 | 19:52 Редактор: Георги Камарашев

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън е разговарял с Джейкъб Блейк по време на посещението си в Кеноша - градът, в който тъмнокожият бе прострелян от полицията. 

Случаят предизвика масови протести. Сега мъжът се намира в болница. 

"Той каза, че нищо не е в състояние да го сломи. И независимо дали ще може да ходи или не, няма да се предаде", заяви Байдън.

Преди няколко дни настоящият президент и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп посети Кеноша, в Уисконсин, но там подкрепи полицията, срещу която има критики. А срещата на Байдън със семейството на Блейк Тръмп видя като грубо нарушаване на санитарните стандарти. 

"Невидимият Джо слиза от самолета, хваща и стиска ръката на зашеметен човек както в добрите стари времена, след което докосва лицето и маската му със същата ръка", заяви държавният глава.

Така президентът намекна, че Байдън се опитва да избягва публични събития в контекста на пандемията на коронавируса.

Самият Тръмп е известен с неприязънта си към ръкостисканията и често си мие ръцете. През март той призна в интервю, че е свикнал с това едва когато е станал президент и често бил принуден да поздравява другите по този начин.

А Уисконсин е важен щат в предстоящите избори. Тръмп го спечели с малка преднина. Жителите му обикновено са тези, които подкрепят победителя, без значение дали е републиканец или демократ.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК