Тръмп: Могат да ме бият само с фалшив вот, Байдън и партията му не го харесва

Американският президент определи предстоящите избори като най-важните в историята на САЩ

25.08.2020 | 15:52 Редактор: Виктория Гетова

Американският президент Доналд Тръмп беше официално номиниран за кандидат на републиканците. Той определи предстоящия вот като най-важните избори в историята на Съединените щати. На церемонията снощи реч изнесе и синът на Тръмп.

Гласуването за Тръмп се провежда щат по щат. На първия ден от Националната републиканска конвенция в Северна Каролина се събраха 336 делегати, представляващи 50 щата, 5 щатски територии и Вашингтон.

Церемонията се проведе на фона протести отвън и строги мерки заради пандемията. Именно действията на Тръмп за преодоляването на коронакризата, му донесоха негативни реакции и спад в рейтинга.

"Икономиката на Съединените щати беше цветуща преди пандемията от Ковид-19. Джо Байдън казва, че съм спрял икономическата дейност, за да се избегне нов скок на заразени и починали от коронавирусната пандемия. Това не е вярно", заяви американският президент.

Тръмп посочи и че гласуването по пощата създава условия за измами. Критиците му обаче смятат, че този вид гласуване се използва широко и няма доказателства, че е свързано с измами.

"Американците знаят как да се пазят от коронавируса и могат да отидат физически до изборните секции, така че няма нужда да гласуват по пощата", добави още Донлад Тръмп.

Настоящият президент коментира и опонента си - демократа Джо Байдън, като заяви, че дори партията му не го харесва.

Според Тръмп единственият начин демократическата партия да спечели, е да се проведат фалшиви избори. Критики към Байдън отправи и най-големият му син - Доналд Тръмп младши.

Последните социологически проучвания дават преднина на демократа. На четиридневната конференцията на републиканците участие ще взимат политици, шоумени и граждани. А всеки ден се очаква да говорят и членовете на семейството на Тръмп, което дава надежда в редиците на републиканците, че така президентът ще вдигне рейтинга си.

Самият той ще приеме номинацията си в четвъртък. За негов вицепрезидент е номиниран и настоящият - Майк Пенс.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК