Тръмп: Не давайте шанс на Байдън да унищожи величието на САЩ

Американският президент обеща Вашингтон да има ваксина за Ковид-19 до края на годината

28.08.2020 | 13:57 Редактор: Ивет Арабова

Доналд Тръмп официално прие номинацията на Републиканците за кандидат за втори мандат на президентския пост. Той държа реч в Белия дом повече от час, като обеща Америка да създаде ваксина за Ковид-19 до края на годината.

Тръмп отправи и атака към опонента си Джо Байдън.

"Тези избори ще решат дали ще защитим спазващата закона Америка или ще дадем властта на яростни агитатори на анархията и престъпници, които застрашават нашите граждани. Джо Байдън не е спасител, той е унищожител на работните места на американците, не му давайте шанс да стане унищожител на американското величие", апелира Тръмп.

Дъщерята на американския лидер също държа реч пред публиката.

"Преди 4 години аз представих пред вас строител, предприемач и номинацията на хората за президент. Днес съм изправена пред Вас като гордата дъщеря на президента на хората. Той е нашият лидер, защитник на работниците и гласът на забравените мъже и жени на тази страна. Той е нашият президент и мой баща", каза Иванка Тръмп.

По време на речта се чуваха скандиранията на протестиращи, които се бяха събрали пред Белия дом с искане за оставката на Доналд Тръмп.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК