Мелания с призив за расова хармония

Първата дама коментира, че трябва да се сложи край на насилието и разрушенията

26.08.2020 | 15:46 Редактор: Ралица Братанова

Първата дама Мелания Тръмп призова за расова хармония. Апелът дойде по време на речта ѝ пред Националния конгрес на Републиканската партия. "Спрете насилието и грабежите. Спрете да правите предположения въз основа на расата", призова Мелания Тръмп.

Първата дама наруши традицията на мълчаливо присъствие и изнесе на гърба си основната част от втория ден на конференцията на републиканците. Тя се включи от Розовата градина на Белия дом, за да говори пред няколко души, включително съпруга ѝ. 

"Тежка реалност е, че ние не се гордеем с части от нашата история. Насърчавам ви да се съсредоточите върху бъдещето, докато все още се учите от миналото", каза първата дама на САЩ.

В словото си Мелания Тръмп изрази и подкрепа към американците, засегнати от епидемията от коронавирус. Първата дама говори и за най-важното качество на съпруга си и че с гордост ще даде гласа си.  "Честността е това, което ние като граждани заслужаваме от нашия президент. Независимо дали ви харесва или не, винаги знаете какво мисли. Доналд не е традиционен политик", подчерта Мелания.

В речта си тя разказа и за своята лична история като емигрант в страната и за пътя, който е изминала до сбъдването на американската мечта. Мястото на събитието обаче ѝ навлече критики. Демократите са категорични, че Белият дом не е редно да се използва за политически цели в предизборна кампания. 

Анализаторите коментират, че ако първата нощ на конгреса на републиканците е била за справяне със слабостите на президента според избирателите, втората е за мотивиране на електората. За разлика от този на демократите, партийният форум на републиканците се провежда с публика. Последните проучвания дават преднина в почти всички основни щати за Джо Байдън, освен Джорджия, Айова и Тексас.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК