Ryanair съкращава капацитета си с 20% през септември и октомври

Подобни решения се обмислят и от други конкуренти на компанията

18.08.2020 | 00:01 Редактор: Георги Камарашев
Ryanair съкращава капацитета си с 20% през септември и октомври

Най-големият европейски нискобюджетен авиопревозвач Ryanair намали капацитета си за септември и октомври, след като търсенето за тези услуги отслабна. Подобни решения се обмислят и от други конкуренти на компанията, вследствие на ръста на заразените с коронавирус на Стария континент, съобщава Bloomberg.

Авиопревозвачът, базиран в Република Ирландия, възнамерява да редуцира капацитета си с 20% през следващите два месеца, заради несигурността покрай пикове на заболелите от Ковид-19. Съкращенията на полетите ще засегнат основно Испания, Франция и Швеция, като става въпрос за намаляване на честота на полетите, а не за закриване на маршрути. Компанията помоли правителството в Дъблин да премахне карантинните рестрикции, наложени върху държави, в които се забелязват подобни или по-ниски нива на заразяване отколкото тези в Ирландия.

EasyJet e сред другите компании, които обмислят подобни ходове, вследствие на повторното въвеждане на рестрикциите, които се отразиха пряко на желанието на хиляди за късно летуване, съобщават хора, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Миналата седмица в рестриктивния списък на Великобритания влязоха Франция и Нидерландия, а притесненията има и за присъединяването към списъка на Турция и Гърция, където се наблюдава увеличаване на заразени.

Акциите на Ryanair се понижиха с 5.1% на дъблинската борса, докато тези на EasyJet се търгуваха в Лондон с 4 на сто по-евтино към 13:50 местно време.

Четете цялата статия в bloombergtv.bg.

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК